Pennen graveren
Kado ideeën

Pennen graveren en cadeau doen als relatiegeschenk?

Bent u van plan om aan iemand een pen te schenken? Dat is een mooie gedachte! Een pen is iets wat iedereen namelijk wel kan gebruiken. Het aanschaffen van een standaard pen gaat gepaard met weinig moeite, maar er is eigenlijk ook niks speciaals aan verbonden. Dat geldt wel voor pennen graveren. Een pen laten graveren om deze vervolgens cadeau te doen zorgt ervoor dat u in één klap over een professioneel en persoonlijk relatiegeschenk beschikt. Lijkt dit u ook wel wat en wilt u graag meer te weten komen over pennen graveren? Dan is het enige dat u daarvoor moet doen even grondig de onderstaande informatie doornemen.

Is het altijd mogelijk om pennen te graveren?

Een belangrijke vraag die veel mensen zich stellen is of pennen graveren altijd tot de mogelijkheden behoort. Dat is in de praktijk helaas niet zo. Een belangrijke vereiste hiervoor is dat de pen welke u wenst te laten graveren over een voldoende solide kwaliteit beschikt. Dit is niet alleen noodzakelijk omdat de pen anders door het graveren stuk kan gaan, daarnaast is het ook nog eens zo dat het eindresultaat anders wellicht niet geheel naar wens zal zijn. Denkt u er dus met andere woorden ook over na om een pen te laten graveren? Dan is het altijd interessant om aan een expert te vragen of de pen van uw keuze daarvoor in aanmerking komt. Bij een kwalitatieve pen zoals Parker is dat echter doorgaans geen enkel probleem.

Pennen graveren om te schenken als relatiegeschenk

Het laten graveren van pennen en deze vervolgens schenken aan (potentiële) klanten of zakenpartners is iets wat in de praktijk reeds vele jaren wordt gedaan. Een gegraveerde pen is dan ook een typisch relatiegeschenk welke door ongelofelijk veel mensen wordt gewaardeerd. U moet er wel rekening mee houden dat de ene gegraveerde pen de andere niet is. Bij pennen graveren moet u dan ook in eerste instantie even grondig nadenken over het soort pen waar gebruik van zal worden gemaakt. Kiezen voor pennen van gerenommeerde merken zoals bijvoorbeeld Parker of Cross is altijd een goed idee. Op deze manier kunt u niet alleen rekenen op een mooie gravure, daarnaast bent u ook verzekerd van een pen die over de hele lijn over een werkelijk uitstekende kwaliteit beschikt.

Is pennen graveren ook interessant voor particulieren?

Er wordt wel eens gezegd dat pennen graveren in de praktijk iets is wat hoofdzakelijk wordt gedaan voor bedrijven of in ieder geval ondernemers. Uiteraard is pennen graveren iets wat binnen de bedrijfswereld bijzonder vaak wordt gedaan. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan er namelijk worden vastgesteld dat ook particulieren hier wel oren naar hebben. Pennen graveren om vervolgens te schenken is bijvoorbeeld erg populair voor:

 

  1. Een communiefeest van een kind;
  2. Mensen die gaan trouwen;
  3. Een (belangrijke) verjaardag;

 

Pennen graveren om vervolgens cadeau te doen is iets waar alle leeftijden van kunnen genieten. Er zijn bijvoorbeeld mooie merkpennen, denk aan moderne cross pennen. Voor jongeren is het namelijk mogelijk om de pen mee te nemen naar school om er daar mee op te scheppen terwijl volwassenen er hun persoonlijk administratief werk mee kunnen uitvoeren. In ieder geval, pennen graveren met als doel om ze cadeau te doen is in de praktijk eigenlijk altijd zeer interessant, ook voor particulieren.