Het verschil tussen short lease en een lease
Beleving cadeaus

Het verschil tussen een short lease en een lease

Bijzonder veel bedrijven kiezen er tegenwoordig voor om hun investeringen niet volledig te betalen met eigen financiële middelen. In plaats daarvan kiest men ervoor om een leasingovereenkomst af te sluiten. Vroeger was het zo dat er eigenlijk slechts één vorm van leasing bestond, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval. Tegenwoordig maken we dan ook een onderscheid tussen een gewone leasing en een zogenaamde short lease. Is het voor u nog niet helemaal duidelijk wat de onderlinge verschillen tussen deze beide opties precies zijn? In dat geval is het de moeite waard om even de informatie op deze pagina door te nemen.

Beide opties zijn mogelijk voor particulieren

In eerste instantie moet er nog even een vaak gehoord misverstand de wereld uit geholpen worden. Het is namelijk zo dat het afsluiten van een leasingovereenkomst niet meer uitsluitend tot de mogelijkheden behoort voor bedrijven. Ook particulieren kunnen ervoor kiezen om een zogenaamde private lease aan te vragen. Ook voor hen is het bovendien zonder probleem mogelijk om gebruik te maken van een short lease. Het mag dan ook duidelijk zijn, op het ogenblik dat u van plan bent om als particulier een grotere “aankoop” te doen is het altijd de moeite waard om even een private lease en een short lease te overwegen.

Een lease is een langlopende financiële verplichting

Een belangrijk verschil tussen een lease en een short lease is terug te vinden in het feit dat er bij een lease sprake is van een langlopende financiële verplichting. Het gebeurt dan ook niet zelden dat een leasingovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van bijvoorbeeld vier of vijf jaar. Het is in principe niet mogelijk om deze overeenkomst vroegtijdig te ontbinden. Doet u dat wel? In dat geval kan u dat op een flinke boete komen te staan waardoor het voordeel van de leasingovereenkomst in één klap van tafel wordt geveegd.

Een niet onbelangrijk nadeel van bijvoorbeeld een private lease over een middellange tot lange termijn is terug te vinden in het feit dat er sprake is van een bepaalde schuld over een aanzienlijke looptijd. Dit betekent dat er een BKR-registratie zal worden aangemaakt waardoor het bijvoorbeeld lastig kan worden om nog een hypotheek te kunnen bemachtigen. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom steeds meer jongeren kiezen voor een short lease.

De ongekende flexibiliteit van een short lease

Steeds meer mensen vinden het van belang dat ze tijdens hun leven zo weinig mogelijk financiële risico’s nemen. Dit geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Dat is logisch. Het is dan ook vooral omwille van deze reden dat de short lease in het leven is geroepen. Door gebruik te maken van een dergelijke vorm van leasing kunt u namelijk in één klap rekenen op heel wat interessante voordelen. Denk hierbij onder meer aan:

  1. Er wordt een vaste maandelijkse kostprijs afgesproken;
  2. Alle mogelijke extra kosten zijn in de maandelijkse kostprijs inbegrepen;
  3. Het contract is in principe wekelijks of maandelijks opzegbaar;

Wilt u dus met andere woorden graag een grote investering doen door middel van een leasing, maar wilt u te allen tijde kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke flexibiliteit? In dat geval mag het duidelijk zijn dat een short lease voor u de perfecte oplossing vormt.